Campanya de prevenció del glaucoma i de la degeneració macular associada a l’edat

 Del 6 al 10 de juliol en horari de 10 a 18 hores, hi haurà una unitat mòbil que realitzarà revisions gratuïtes en els exteriors del centre municipal Frederic Mompou (enfront del CAP El Castell) amb cita prèvia.

L’Institut Oftalmològic Tres Torres està realitzant una campanya gratuïta de Prevenció del Glaucoma i Degeneració Macular per diferents poblacions de Catalunya. Una Unitat Mòbil s’ha desplaçat al nostre municipi, concretament als exteriors del centre municipal Frederic Mompou, i durant una setmana realitzarà revisions oculars a les persones que així ho desitgin.
El protocol d’actuació en la unitat mòbil és molt senzill i amb una durada màxima de 15 minuts.
En primer lloc, s’obre una història clínica del pacient amb les seves dades personals i, a continuació, s’inicia la revisió. En primer lloc, s’obre una història clínica del pacient amb les seves dades personals i historial clínic i, a continuació, s’inicia la revisió. La revisió consta de:

  • el mesurament de la pressió intraocular,
  • la presa de l’agudesa visual amb la correcció habitual , i si és necessari una nova graduació,
  • la prova de la reixeta de Amsler com a prova diagnòstica per la DMAE (degeneració macular associada a l’edat), i
  • l’exploració de la càmera anterior de l’ull amb un llum d’esquerda.

Finalment, se li explica al pacient la revisió i les mesures que cal prendre en cas de detectar algun símptoma que pugui desembocar en una patología.

Vols dir alguna cosa?