Targeta sanitària europea (TSE)

Si teniu previst desplaçar-vos, per un període inferior a 3 mesos, a algun dels països de la Unió Europea, de l’Espai Econòmic Europeu (Islàndia, Liechtenstein i Noruega) i a Suïssa, heu de sol•licitar la Targeta Sanitària Europea, per a quedar sota l’emparament de la cobertura sanitària pública del país receptor.

Què és la targeta sanitària europea?

És el document que certifica el dret a rebre les prestacions sanitàries públiques necessàries, des del punt de vista mèdic, durant l’estada temporal en un altre país.

És una targeta individual que la lliura l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) i no serveix si el motiu del desplaçament a un altre país és per rebre un tractament mèdic específic.

Com s’obté la TSE?

S’ha de demanar a l’INSS. (Institut Nacional de la Seguretat social). Podeu fer-ho per internet

Els treballadors i pensionistes del règim especial del mar han de fer la sol•licitud de la TSE a l’Institut Social de la Marina.

Si en la vostra estada temporal heu d’utilitzar els serveis sanitaris del país haureu de presentar la targeta sanitària europea i el document acreditatiu de la vostra identitat (passaport, carnet d’identitat, etc.).

Si el país té un cànon, tiquet moderador o taxa per a determinats serveis, l’haureu d’abonar, com la resta de ciutadans del país, sense dret a rescabalament.

Si necessiteu més informació, l’INSS disposa d’un telèfon d’informació 900 16 65 65.

Si desitgeu consultar l’estat de tramitació de la vostra targeta sanitària europea, podeu fer-ho aquí

Si ho preferiu, també podeu demanar cita prèvia a la vostra oficina de l’INSS i tramitar-ho presencialment.

INSS Gavà – Tel. 936 624 954
Riera de Sant Llorens 103, Gavà

Etiquetada amb: , ,

Vols dir alguna cosa?